TERCİHİM TÜRKÇE PROJESİ

Kardeş okul projesi kapsamında, Türkiye'deki birçok okul ile yurtdışındaki okullar arasındaki işbirliği ve dostluk bağları her geçen gün daha da güçleniyor. Bu proje, öğrenciler arasında kültürel alışverişi teşvik etmek, dil öğrenimini desteklemek ve uluslararası ilişkileri güçlendirmek amacıyla hayata geçirilmiş bir girişimdir.Türkiye'deki bir okul ile yurtdışındaki bir okul arasında kurulan kardeş okul bağları, öğrencilerin farklı kültürleri tanıma, karşılıklı iletişim kurma ve ortak projelerde birlikte çalışma fırsatı bulmalarını sağlıyor. Bu sayede öğrenciler, dünya vatandaşı olma bilincini geliştirerek küresel sorunlara karşı daha duyarlı bir tutum sergiliyorlar.Kardeş okul projesi çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler arasında kültürel etkileşimi artırmaya yönelik programlar, dil ve sanat etkinlikleri, bilimsel projeler ve sportif faaliyetler yer alıyor. Öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde farklı kültürlere ve yaşam tarzlarına daha açık bir bakış açısı kazanıyorlar.Kardeş okul projesi, sadece öğrenciler arasındaki ilişkileri güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda öğretmenler ve okul yönetimleri arasında da işbirliği ve deneyim paylaşımını teşvik ediyor. Bu sayede eğitim alanında uluslararası standartları yakalama ve en iyi uygulamaları paylaşma imkanı doğuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Saraybosna Konsolosluğu işbirliği ile Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü ve uyguladığı "Tercihim Türkçe Projesi" protokolü ( Kardeş Okul) kapsamında Saraybosna Şip İlköğretimOkulu okul müdürü, okul yazı işleri sorumlusu, pedagog, öğretmenler ve yardımcı öğretmenlerin iki günlük ziyareti kapsamında İstanbul'un tarihi ve turistik yerleri ve kültürümüzün zenginlikleri gelen misafirlerimize tanıtıldı.

29-01-202429-01-202429-01-202429-01-2024

Yayın: 29.01.2024 - Güncelleme: 29.01.2024 12:07 - Görüntülenme: 41